Search Unity

  1. We're looking for feedback on Unity Starter Kits! Let us know what you’d like.
    Dismiss Notice
  2. Unity 2017.2 beta is now available for download.
    Dismiss Notice
  3. Unity 2017.1 is now released.
    Dismiss Notice
  4. Introducing the Unity Essentials Packs! Find out more.
    Dismiss Notice
  5. Check out all the fixes for 5.6 on the patch releases page.
    Dismiss Notice
  6. Help us improve the editor usability and artist workflows. Join our discussion to provide your feedback.
    Dismiss Notice

Visual Logic Editor (Antares VIZIO) : (video screens)

Discussion in 'Assets and Asset Store' started by Neodrop, Sep 1, 2010.

  1. 3Duaun

    3Duaun

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Posts:
    600
    I've been running into situations that call for containers often now too. Cant wait to see them in a new build. great work so far though. I'm finding and reporting the bugs as I find them. :)
     
  2. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    The last feature in this year : Linear links between Logic Blocks (custom feture)

    Happy new year and good luck to all of you, my friends !

    $leniar_links.jpg
     
    Last edited: Jan 1, 2011
  3. fmarkus

    fmarkus

    Joined:
    May 22, 2010
    Posts:
    156
    Oh great! Loved that Virtools way! And happy new year to you too!
     
    Last edited: Dec 31, 2010
  4. Jingle-Fett

    Jingle-Fett

    Joined:
    Oct 18, 2009
    Posts:
    520
    cool, that should help keep things nice and tidy :)

    Here's a webplayer for a 2d platformer prototype I started on monday. It was all done in vizio
    2D Platformer

    AD = left/right
    Space = jump (hold space for longer jumps)

    Using the character controller would have been too easy and since I wanted it all to be physics based, I went with rigidbody instead. Not super fancy yet but I'm still quite proud, since I'm an artist with little coding experience...
     
    Last edited: Dec 31, 2010
  5. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    Gabriel, use AddForce to kick the obstacles. And you need to do something with Controller, when he meets absolute obstacles.
    But, I'm sure - this is a first stage. Good luck with your projects (and VIZIO using) in new year. Ask me for custom blocks (but not often, please ;) )
     
    Last edited: Jan 1, 2011
  6. fmarkus

    fmarkus

    Joined:
    May 22, 2010
    Posts:
    156
    It's too quiet here ;)
     
  7. fountain_eyes

    fountain_eyes

    Joined:
    Sep 29, 2010
    Posts:
    12
  8. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    Work in progress. Soon the Logic Block Containers will be done.
     
  9. Makandal

    Makandal

    Joined:
    Nov 3, 2010
    Posts:
    14
    Ok. My keyboard is now sticky because of drooling on this thread.
    Are you happy ?
    Is that another "Tetris style strategy" to slow down progress of western developers, all of them condemn to wash daily their keyboard ?

    I don't find this funny. Release it...
     
  10. davebuchhofer

    davebuchhofer

    Joined:
    Nov 9, 2007
    Posts:
    126
    Still looking awesome Neo!

    can't wait to play with it... I've grown used to coding, but theres still a fair amount of prototype stuff that i think i'd be faster with in the virtools-esque style..
     
  11. box01

    box01

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Posts:
    62
    is the Documentation and Tutorial Videos coming along too?
     
  12. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    Yes. At least the video guides. Asap.
     
  13. psyclone

    psyclone

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Posts:
    245
    If your still looking for testers... I be more than willing to give it a spin...
     
  14. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    If you ready to work with no docs descriptions don't afraid of known bugs, it can be. Find me in the Skype.
     
  15. Greyspoke

    Greyspoke

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Posts:
    3
    Privet Neo, After reading this entire thread watching every linked video today, I wish to congratulate you on your fantastic work.

    I am with you all the way, and agree that VIZIO is the way to go.

    I have a specific interest in sailing/yachting simulation, VIZIO will be a fantastic thing for me personally.

    Being a St. Petersburg guy, surrounded by water, I was wondering if you also had an interest in sailing/yachting?
     
  16. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    Yes, it is. But yachting is a rich men's sport and currently is unavailable to me yet.
     
  17. Greyspoke

    Greyspoke

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Posts:
    3
    I will happily buy VIZIO when you release it, I hope it helps you on your on your way to you first yacht, lol.

    P.S. I can't afford a yacht either. but sailing online is much cheaper.

    The best yachting simulation ever is now gathering dust on the shelves of ubisoft that is why i will use Unity to create a better one ;)

    Cheers Dez
     
  18. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    I hope, you will do it soon. Let me more a little time for end of a necessary works.
    And, now, when I start to know what VIZIO is... I start to think, what name of my work would be a differed. May be it will called as Antares Universe - because it is deep as deepest ocean in the code world.
    Forgive me for a small pathos. This is just my feeling. This environment surprises even me.
     
    Last edited: Jan 7, 2011
  19. box01

    box01

    Joined:
    Apr 2, 2009
    Posts:
    62
    please make sure is deep yet within ones reach :)
     
  20. Greyspoke

    Greyspoke

    Joined:
    Feb 13, 2010
    Posts:
    3
    вы Neo, no need to hurry for me as I have much to learn, maybe you might also consider Antares Abyss (one of my favourite movies) maybe as the deep as deepest ocean and maybe no bottom, "infinite possibilities".

    We will all enjoy the ride :)
     
  21. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    + 1
    We will provide a set of "Smart Blocks" for quick fast prototyping. Who want to move quickly, will have this ability.

    I think, the Abyss always smallest than the Universe. But, I'll remember it too. Thnx.
    Hm... Well, may be abyss is so deep as infinity universe... I'll be thinking about it. :confused:
     
    Last edited: Jan 7, 2011
  22. PAX

    PAX

    Joined:
    Oct 12, 2010
    Posts:
    54
    Now Custom Inspectors for LogicBlocks:
    PHP:
    using Antares.Vizio.Editor;
    using UnityEngine;

    [
    CustomInspector(typeof(Antares.Vizio.Blocks.GenericBlockTest))]
    public class 
    TestInspector LogicBlockInspector
    {
        public 
    override void OnInspectorGUI()
        {
            
    GUILayout.Label("Hello Universe!");
        }
    }
    Result:
    [​IMG]
     
  23. 3Duaun

    3Duaun

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Posts:
    600
    @PAX cool stuff!
     
  24. psyclone

    psyclone

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Posts:
    245
    Just got involved in the beta program (with still has no documentation).

    this is my implementation of the every 3 second spawn from main.js in the Virtual World Example from the asset bundles.

    I have converted the entire examples into VIZIO Graphs, and while there are a few things Im still trying to work out how to do with the defaults provided, It was very very easy to create my own blocks (and quicker in some cases) to do things.

    I can see multiple ways of using this, from quick prototyping. Creating blocks for the designers to do stuff with.

    Very well done Neodrop and Team. Keep up the good work.
     

    Attached Files:

    Last edited: Jan 7, 2011
  25. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    Finite-State Machine in VIZIO :

    $VIZIO_FSM.png
     
  26. 3Duaun

    3Duaun

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Posts:
    600
    a "built-in" FSM = VERY useful(for prototyping and otherwise). cant wait to test.
     
  27. Dreamora

    Dreamora

    Joined:
    Apr 5, 2008
    Posts:
    26,596
    does the FSM support a visualization in a standard FSM graph instead of these fictional name relationships which make it even harder to see the relantionship and flow?
     
  28. thellama

    thellama

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Posts:
    360
    This is amazing how have I passed this thread so many time before without looking inside!

    Looking forward to a release!

    Cheers!
     
  29. EmadGh

    EmadGh

    Joined:
    Jun 10, 2009
    Posts:
    144
    Visio is going to be the best ( of course its the best right now ) ...
     
  30. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    As often happens, I don't understood your thought flight, dreamora. Here you can see the "standart graph". What is harder to see here?
    Or what you want to see? Give me advice, instead asking the vague questions. ;)
     
    Last edited: Jan 11, 2011
  31. juan-jo

    juan-jo

    Joined:
    May 15, 2010
    Posts:
    159
    Perhaps I could help clarify with an example:

    Quest3D has a clear representation of the states of the FSM, the events that trigger the changes, and actions taken as result, both in state change moment, and continuously in the new state.

    Quest3D Finite state machine


    However, I must say that, often, despite this clarity, I prefer making my own logic with standard nodes, whose representation lets also follow the behavior of the program clearly.

    I hope this also happens in Vizio.
     
    Last edited: Jan 11, 2011
  32. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    Well, we can add a color indication for every user-defined state. Is it OK ?
    Or I little don't understood again ;)

    When the Editor will work in Editor Mode, You always will see the current state, because his logic branch will work and shined by "execution" color. (but not realised right now)
     
    Last edited: Jan 11, 2011
  33. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    BTW - Finite-State Machine is just a little part of VIZIO. Just one more ability.
     
  34. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    VIZIO : Local Variables

    This Local Variable can be created in the Graph and used in any others logic blocks (*inside this graph).
    The Global Variables will be added soon as and sending/receiving the data between the graphs (or any other classes)

    $VIZIO_LocalVariables.jpg
     
  35. 3Duaun

    3Duaun

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Posts:
    600
    awesome update!
     
  36. Steel Arm

    Steel Arm

    Joined:
    Dec 7, 2010
    Posts:
    50
    Sorry to ask but where can I download this? I didn't see a link anywhere.
     
  37. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    Steel Arm [​IMG], sorry, but currently we are in Closed Beta stage. No public link available yet.
     
    Last edited: Jan 12, 2011
  38. fmarkus

    fmarkus

    Joined:
    May 22, 2010
    Posts:
    156
    A very nice feature of Virtools was its ability to convert automatically compatible variable types directly in the link. Are you thinking about doing this too?
     
  39. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    It is realised.
    Float to Int
    Int to Float
    Any to string
    Any compatible to UnityEngine.Object
    Any to System.object
     
  40. rea

    rea

    Joined:
    Oct 10, 2009
    Posts:
    1,859
    wow...really want it XD..... how the beta test going?
     
  41. fmarkus

    fmarkus

    Joined:
    May 22, 2010
    Posts:
    156
    NICE NICE NICE! Let me try it ;)
     
  42. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    Very well. Thank you. Almost without bugs.
     
  43. waronmars

    waronmars

    Joined:
    Sep 17, 2009
    Posts:
    16
    Great work, I am looking forward to using it!
     
  44. JohnyZuper

    JohnyZuper

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Posts:
    173
    I'm feeling exactly the same. Unity's non-realtime scripting is slowing down our creative process.
     
    Last edited: Jan 13, 2011
  45. JohnyZuper

    JohnyZuper

    Joined:
    Jan 7, 2008
    Posts:
    173
    I agree. Maybe not mankind directly. But definitely programming. ( And programming + art = future of mankind. :) )

    Thank you so much for working on this!
    I'll be your first customer!
     
  46. juan-jo

    juan-jo

    Joined:
    May 15, 2010
    Posts:
    159
    Hi Johny!
    Nice to see you here too!
    …but… I will be the first customer…
     
  47. kshaja

    kshaja

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Posts:
    142
    Neodrop, one more question.
    I had a project made with Virtools that I want to remake in Unity.
    I just finished video tutorials series made for Unity. (VTC.Introduction.to.Game.Development.Using.Unity.3D).
    I have not a day of experience working with Unity scripts, and more then 5 years of experience working with Virtools.
    My general idea is to transfer Virtools bb scripts to Unity with your VIZIO system.

    What is your opinion, should I start to learn scripting in Unity or should I wait for your system.
    It's not problem for me to learn and use Unity scripts, I am just thinking is it better to start only with your VIZIO paradigm or should I have to go deep inside Unity scripting before I start to use your system ?
     
  48. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    Well.. Considering your experience, I can add you in our beta group. Make your choose yourself about how do you will work with Unity - with VIZIO or without it after you'll see it.
    But, unlike Virtools, VIZIO have too much more BB's (all low-levels methods from UnityEngine is presented (more than 6000+)) and we do not written (yet) enough a High Level BB's like in VT. But should be.
    And, we still have no documentation, but in general, our testers don't need it.

    BTW, I too worked with Virtools over 5 years. ;)
     
  49. Neodrop

    Neodrop

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Posts:
    1,357
    Runtime Debugging : ON

    Now it is possible to control graph execution in runtime as and parametres changing.
    Even creating the visual code right in play-mode.

    $RuntimeDebugging.jpg
     
    Last edited: Jan 13, 2011
  50. fmarkus

    fmarkus

    Joined:
    May 22, 2010
    Posts:
    156
    Awesome.