1. Help us improve the editor usability and artist workflows. Join our discussion to provide your feedback.
    Dismiss Notice
  2. We're looking for feedback on Unity Starter Kits! Let us know what you’d like.
    Dismiss Notice
  3. We’re giving 2017.1 beta testers a chance to win t-shirts and a Nintendo Switch. Read more on the blog.
    Dismiss Notice
  4. Unity 2017.1 beta is now available for download.
    Dismiss Notice
  5. Unity 5.6 is now released.
    Dismiss Notice
  6. Get further faster with the Unity Plus Accelerator Pack, free for new Unity Plus subscribers for a limited time. Click here for more details.
    Dismiss Notice
  7. Check out all the fixes for 5.6 on the patch releases page.
    Dismiss Notice
  8. Learn how you'll soon be able to publish your games to China in four simple steps with Xiaomi. Sign up now for early access.
    Dismiss Notice

INTERNET and READ_PHONE_STATE permissions

Discussion in 'Android' started by Issam, Dec 27, 2012.

  1. Issam

    Issam

    Joined:
    Dec 18, 2012
    Posts:
    37
    I just noticed that those 2 permissions get added to my manifest again. I know a week ago I was able to build with no permissions requested, the only big change I made since then was to upgrade to 3.5.7 and I added a lot of Resources.Load / Unload code. Anyone know what unity detects in my code that require those 2 permissions?
     
    CasualT likes this.
  2. Issam

    Issam

    Joined:
    Dec 18, 2012
    Posts:
    37
    For anyone getting this, this was because of a call to SystemInfo.deviceUniqueIdentifier and unity 3.5.7 now correctly adding the permission needed for that. Removing the call to is solved my problem (I did not need it, was just logging all the SystemInfo values at the start)
     
    pengo likes this.
  3. kromenak

    kromenak

    Joined:
    Feb 9, 2011
    Posts:
    216
    Ran into this same issue while updating an app to Unity 4; thanks for posting the solution, saved me some time!

    @Unity, it would be awesome if the log mentioned what permissions were being added automatically, and maybe for what reason.