1. Help us improve the editor usability and artist workflows. Join our discussion to provide your feedback.
    Dismiss Notice
  2. We're looking for feedback on Unity Starter Kits! Let us know what you’d like.
    Dismiss Notice
  3. We’re giving 2017.1 beta testers a chance to win t-shirts and a Nintendo Switch. Read more on the blog.
    Dismiss Notice
  4. Unity 2017.1 beta is now available for download.
    Dismiss Notice
  5. Unity 5.6 is now released.
    Dismiss Notice
  6. Get further faster with the Unity Plus Accelerator Pack, free for new Unity Plus subscribers for a limited time. Click here for more details.
    Dismiss Notice
  7. Check out all the fixes for 5.6 on the patch releases page.
    Dismiss Notice
  8. Learn how you'll soon be able to publish your games to China in four simple steps with Xiaomi. Sign up now for early access.
    Dismiss Notice

Inspector window issue

Discussion in 'Editor & General Support' started by iron-hands, Apr 28, 2012.

  1. iron-hands

    iron-hands

    Joined:
    Apr 28, 2012
    Posts:
    5
    Haven't come across any info on this, but I apologize in advance if this is a know issue somewhere.

    I've been using 3.4 and just updated to 3.5, and I'm having issues with the Inspector window not appearing to update. I will click a field to change a value, and the window will "freeze up" appearing that nothing has been changed, or turn solid gray. They only way to see that a change has been made, or be able to edit another field, is to undock the window and manually resize it, forcing an update. I have also been able to have it update by clicking a few other objects, and then going back to the original object.

    Has anyone else seen this sort of behavior before, and can offer a solution? To clarify, this isn't an issue like the values being changed and reverting once play has stopped, it's simply locking up/blanking out the inspector window.
     
  2. Dantus

    Dantus

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Posts:
    5,669
    For which kind of components does this happen? Does it happen with the transform values too (position, rotation, scale)? Or does it only happen with scripts that are not directly bundled with Unity?
     
  3. iron-hands

    iron-hands

    Joined:
    Apr 28, 2012
    Posts:
    5
    transforms, positions, you name it. every time i change a value, i have to resize the window, makes it really time consuming
     
  4. Dantus

    Dantus

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Posts:
    5,669
    I never had this kind of problem so far. Could you explain step by step what you are doing, such that it can be reproduced?
     
  5. iron-hands

    iron-hands

    Joined:
    Apr 28, 2012
    Posts:
    5
    sure. I click on a cube, then i click on a field in the inspector window, such as the X position, press a number to change the value, and the inspector window turns solid white/grey. it seems to accept the change, but in order to restore the inspector window, i need to resize it, or dock/undock it

    http://youtu.be/mIkGixXteQA

    issue in action
     
    Last edited: May 4, 2012
  6. superpig

    superpig

    Insert bacon, receive bugfix Unity Technologies

    Joined:
    Jan 16, 2011
    Posts:
    3,746
    Do you have any plugins that do weird custom inspector stuff, like PlaymodePersist?
     
  7. iron-hands

    iron-hands

    Joined:
    Apr 28, 2012
    Posts:
    5
    none, it's a clean install, only installed it recently
     
  8. Dantus

    Dantus

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Posts:
    5,669
    I know this kind of issue from other applications. It may be a graphics card driver issue. Maybe a driver update helps. But you should definitely fill a bug report.
     
  9. iron-hands

    iron-hands

    Joined:
    Apr 28, 2012
    Posts:
    5
    updated to the latest Catalyst software, that may have done it, as it now seems to be functioning properly. I hate it when it's something so simple, then again, newest Catalyst did just come out this week. thanks