1. Help us improve the editor usability and artist workflows. Join our discussion to provide your feedback.
    Dismiss Notice
  2. We're looking for feedback on Unity Starter Kits! Let us know what you’d like.
    Dismiss Notice
  3. We’re giving 2017.1 beta testers a chance to win t-shirts and a Nintendo Switch. Read more on the blog.
    Dismiss Notice
  4. We want to know how you learned Unity! Help us by taking this quick survey and have a chance at a $25 gift card
    Dismiss Notice
  5. Are you an artist or level designer going to Unite Europe? Join our roundtables there to discuss artist features.
    Dismiss Notice
  6. Unity 5.6 is now released.
    Dismiss Notice
  7. Check out all the fixes for 5.6 on the patch releases page.
    Dismiss Notice

Holographic Emulation not working on 5.6.0b9?

Discussion in 'HoloLens' started by psfblair, Feb 21, 2017.

  1. psfblair

    psfblair

    Joined:
    Jan 27, 2017
    Posts:
    16
    When I start Holographic Emulation (Simulate in Editor) I see the game window, but no room mesh. My memory usage climbs without stopping until I max out available memory (about 30 gigs).

    Two unusual things about my setup:

    1. I am running on a Windows Server 2016 Datacenter VM in the Azure cloud (so no Hyper-V available inside the VM).
    2. I currently don't have a game controller connected. (I'm also not sure what a game controller will do across an RDP connection to a remote server.)

    Ideas?
     
  2. Unity_Wesley

    Unity_Wesley

    Unity Technologies

    Joined:
    Sep 17, 2015
    Posts:
    392
    Can you provide a little more information? What version of unity are you running in that environment? It sounds like you might have the visualization mode for the Spatial Render set to occlusion, you might want to try and set it to Visualization mode.

    Also, unity is not technical supported for running on VMs for this current setup.

    You could try lowering the time for when the updates are deleted in the spatial render to see if that helps the issue.
     
  3. psfblair

    psfblair

    Joined:
    Jan 27, 2017
    Posts:
    16
    I'm running 5.6.0b9 (sorry, I put it in the thread title but not in the body of the post).

    I didn't even have a spatial mapping renderer in the scene; when I added it I could at least see the mesh. But it didn't at all affect the out-of-memory issue.

    Since there doesn't seem to be any way to navigate using this set up it looks like I'll have to punt on using the VM for this purpose.
     
  4. Unity_Wesley

    Unity_Wesley

    Unity Technologies

    Joined:
    Sep 17, 2015
    Posts:
    392
    Sorry I missed the version number in the title.
     
  5. Tautvydas-Zilys

    Tautvydas-Zilys

    Unity Technologies

    Joined:
    Jul 25, 2013
    Posts:
    4,184