1. Help us improve the editor usability and artist workflows. Join our discussion to provide your feedback.
    Dismiss Notice
  2. We're looking for feedback on Unity Starter Kits! Let us know what you’d like.
    Dismiss Notice
  3. We’re giving 2017.1 beta testers a chance to win t-shirts and a Nintendo Switch. Read more on the blog.
    Dismiss Notice
  4. We want to know how you learned Unity! Help us by taking this quick survey and have a chance at a $25 gift card
    Dismiss Notice
  5. Unity 5.6 is now released.
    Dismiss Notice
  6. Check out all the fixes for 5.6 on the patch releases page.
    Dismiss Notice

Forums keeps logging me out

Discussion in 'Meta-forum Discussion' started by Baste, Aug 2, 2016.

  1. Baste

    Baste

    Joined:
    Jan 24, 2013
    Posts:
    2,170
    There's been a change to the forums where they keep logging me out all the time. I have to relog several times a day, and about half of the time, logging back in doesn't work - I click the button but stay logged out.

    Did you change something? Or are the servers just derping?
     
  2. orb

    orb

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Posts:
    2,079
    There's a bunch of threads about this. They've made some changes to the webauth, and it's still not quite there yet. It's been fine for me after logging out and ensuring I get the login box so I can select "Keep me logged in". Clear cookies if necessary.
     
  3. ladyonthemoon

    ladyonthemoon

    Joined:
    Jun 29, 2015
    Posts:
    236
    Keep me logged in doesn't work for me.
     
  4. Timelog

    Timelog

    Joined:
    Nov 22, 2014
    Posts:
    528
    Nor for me.
     
  5. orb

    orb

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Posts:
    2,079
    Yeah, I guess the forum just hates some people :/
     
  6. Baste

    Baste

    Joined:
    Jan 24, 2013
    Posts:
    2,170
    Yup, clearing cookies and making sure that keep me logged in is checked does not help.
     
  7. orb

    orb

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Posts:
    2,079
    I've got it working consistently on my laptop, but keep getting logged out on the desktop (and need double login attempts). Slightly different browsers, but probably something UT did anyway.
     
  8. Dave-Carlile

    Dave-Carlile

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    861
    Same issue here. It's interesting that I just have to click the login button and it logs me in without having to enter my info. So the cookie is available, just seems to not be used until I click the button. Same issue on the Unity Answers side.
     
  9. fffMalzbier

    fffMalzbier

    Joined:
    Jun 14, 2011
    Posts:
    2,482
    I have the problem too.
    Suddenly im logged out and if i try to login aka pressing the, (You must log in or sign up to reply here.) text it just put be back on the page without doing anything , and if i do it again im suddenly logged in without entering username or password anywhere.
    Kind of wired, i hope they get it fixed.
     
  10. Buhlaine

    Buhlaine

    Community Manager Unity Technologies

    Joined:
    Feb 5, 2016
    Posts:
    170
    So yesterday we had some maintenance with our webauth, and it looks like there is some lingering issues. Our web team is aware of the issues and are working towards getting it fixed. Sorry for the inconvenience!
     
  11. Dave-Carlile

    Dave-Carlile

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    861
    Any ETA on getting this fixed?
     
  12. orb

    orb

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Posts:
    2,079
    It's been good for me since yesterday, but I've also been rebooting for upgrades so I had to log in anyway.
     
  13. Jaimi

    Jaimi

    Joined:
    Jan 10, 2009
    Posts:
    3,508
    I can't even log in to the forums at the office anymore - gives me an error that the website dropped connection now whenever I attempt it. Works fine read only though.
     
  14. mgear

    mgear

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Posts:
    3,770
    Still have problem that if close the browser, have to click login every time..
     
  15. Zyl

    Zyl

    Joined:
    Jan 2, 2013
    Posts:
    68
    "Keep me logged in" not working here, either. Then again, forum login only works in Firefox for me to begin with. In Chrome clicking "Login" just refreshes the site without anything happening.
     
  16. SaraCecilia

    SaraCecilia

    Product Community Manager Unity Technologies

    Joined:
    Jul 9, 2014
    Posts:
    666
    We just deployed an update that should fix the issue. Let us know if you are still experiencing it.
     
  17. Dave-Carlile

    Dave-Carlile

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    861
    I'm still experiencing the issue. Cleared cookies, logged back into the site (prompted for user/pwd), restarted browser, not logged in. Pressed the login button and immediately logged in with no prompting. Repeated several times.
     
  18. SaraCecilia

    SaraCecilia

    Product Community Manager Unity Technologies

    Joined:
    Jul 9, 2014
    Posts:
    666
    Mmm, it seems we got rid of some redirect issues keeping the site reloading. However, due to these redirects happening since we've switched to a new accounts system but the forum is still running on our legacy system, there is currently not a way of reading the "Remember me" state, so it's being stored in a session cookie, thus expiring when the browser is closed. This would explain it :/ We're discussing internally if we can develop a solution for this, so we can skip the redirects and have forum users log in directly from the new accounts system.
     
  19. Dave-Carlile

    Dave-Carlile

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    861
    Ah, that makes sense. Thanks for the explanation!
     
  20. angrypenguin

    angrypenguin

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Posts:
    9,471
    Is this still the case? I'm finding myself having to log in a lot again lately.
     
  21. Dave-Carlile

    Dave-Carlile

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    861
    It's completely broken for me in Chrome now. I get logged in, and then an automatic reload 2 seconds later and I'm logged back out. Just cleared all of my cookies and it still happens. I can get logged in in Edge though, but I hate Edge.
     
  22. Baste

    Baste

    Joined:
    Jan 24, 2013
    Posts:
    2,170
    Huh, I've been getting automatically logged in properly the last few days. I've seen the refresh thing, but that seems to log me in, not out.
     
  23. Dave-Carlile

    Dave-Carlile

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    861
    Oddly, the Chrome browser at work doesn't have the problem with logging me out. Although I'm still forced to login every time.
     
  24. angrypenguin

    angrypenguin

    Joined:
    Dec 29, 2011
    Posts:
    9,471
    I'm on FF at home, and it's just behaving a little oddly. It's mostly ok, but I have to log in every time I re-open the browser (not the end of the world) and have had a couple of random logouts or page reloads.
     
  25. zombiegorilla

    zombiegorilla

    Moderator

    Joined:
    May 8, 2012
    Posts:
    6,013
    Oddly, it works fine on my phone, but I always have login on my laptop (chrome / Mac)
     
  26. orb

    orb

    Joined:
    Nov 24, 2010
    Posts:
    2,079
    I'm usually logged out between visits (using four different devices across at least three different IPs), but clicking the person-button immediately makes me logged in, no stop by the login form. Yay cookies! Better than the old way, where I had to visit the scary alien lady page, tick "keep me logged in" to not be logged out while in the same session and then "log in".
     
  27. playemgames

    playemgames

    Joined:
    Apr 30, 2009
    Posts:
    366
    This keeps happening to me as well, had to enable third party cookies to get it to keep.
     
    Dave-Carlile likes this.
  28. Dave-Carlile

    Dave-Carlile

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    861
    Interesting - I recently disabled those in my Chrome browser at home. I'll try white listing this site tonight and see if that resolves it.
     
  29. martinvium

    martinvium

    Unity Technologies

    Joined:
    Jul 2, 2012
    Posts:
    68
    Third party cookies are a requirement, because Unity ID (used to login) is hosted on unity.com vs. the Forum, which is hosted on unity3d.com. Thanks for clearing that up.
     
    Matt-Voda likes this.
  30. Dave-Carlile

    Dave-Carlile

    Joined:
    Sep 16, 2012
    Posts:
    861
    Okay, I white listed unity3d.com and unity.com and things are working again. It's interesting that this had been working for several weeks with 3rd party cookies off. Ah well, progress at least.
     
    Matt-Voda likes this.
  31. holzay

    holzay

    Joined:
    Nov 27, 2013
    Posts:
    171
    I have the same problem, I can't post any replies in my threads :( Here it seems to work though.
    No matter which browser or PC or even cell phone I try to use...
     
  32. LilGames

    LilGames

    Joined:
    Mar 30, 2015
    Posts:
    42
    It's Feb 2017 and this issue still persists for me. I don't have this issue on other websites.

    Firefox
    Windows 7
    (all up to date)
     
    Last edited: Mar 2, 2017
  33. BuckyLuis

    BuckyLuis

    Joined:
    Jan 4, 2016
    Posts:
    207
    I login, and in like 2,3 seconds it logs me off, its so fast I cant press to enter a thread or type or anything.

    Iam on Chrome right now and it works,
    but on Firefox it doesnt work

    and I JUST updated Firefox, incase was my older version, and I shutoff ALL my plugins (didnt uninstall them though), still the same problem


    Chrome works for me... but i dont like Chrome as much as Firefox
     
  34. Lex4art

    Lex4art

    Joined:
    Nov 17, 2012
    Posts:
    107
    +1, often catch "You must log in" in many actions - checking recent alerts, editing posts... Browser - Google Chrome with ZenMate VPN plug-in. Under Microsoft Edge it works fine...
     
    Last edited: Mar 10, 2017
  35. laurentlavigne

    laurentlavigne

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Posts:
    1,056
    100% broken in chrome 56 with privacy badger on
    working on vanilla safari
     
  36. holzay

    holzay

    Joined:
    Nov 27, 2013
    Posts:
    171
  37. Eric5h5

    Eric5h5

    Volunteer Moderator Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Posts:
    31,141
    The forums are doing that thing where you have to log in every time, again. Just started today, or possibly yesterday.

    --Eric
     
  38. Lex4art

    Lex4art

    Joined:
    Nov 17, 2012
    Posts:
    107
    +1, around two days ago this started to happens... Browser - MS Edge.
     
  39. Tai-Le

    Tai-Le

    Joined:
    Jun 20, 2014
    Posts:
    176
    It always do that thing on me, both on mobile and desktop Chrome, so the issue probably not extensions
     
  40. MV10

    MV10

    Joined:
    Nov 6, 2015
    Posts:
    1,847
    I'm constantly amazed that something so simple and trivial can be broken so regularly and for such long periods of time.
     
  41. Murgilod

    Murgilod

    Joined:
    Nov 12, 2013
    Posts:
    2,534
    After months of this being a nonexistent issue on my end, I'm now constantly being logged out.
     
  42. JoeStrout

    JoeStrout

    Joined:
    Jan 14, 2011
    Posts:
    5,241
    Here too. I've never experienced this problem before, but about two days ago, it suddenly started happening here — every time I sit down, I have to log in again. Nothing has changed on my end (same version of FireFox, OS X, etc.). It seems like something has changed on the server.
     
  43. tsangwailam

    tsangwailam

    Joined:
    Jul 30, 2013
    Posts:
    183
    This issue start again just yesterday. I try logout login again, no help.
     
  44. Player7

    Player7

    Joined:
    Oct 21, 2015
    Posts:
    648
    So this is back again...why Unity.. what have you dun gon changed now?!
     
  45. LaneFox

    LaneFox

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Posts:
    4,360
    I thought that this was just never fixed, because ever since this issue began it never has really been resolved for me. I still have to constantly log back in.
     
  46. Player7

    Player7

    Joined:
    Oct 21, 2015
    Posts:
    648
    Was working fine for a few months, last couple of days have noticed its come back.
     
  47. Eric5h5

    Eric5h5

    Volunteer Moderator Moderator

    Joined:
    Jul 19, 2006
    Posts:
    31,141
    It was fixed; you need to enable third-party cookies. However it's broken again now.

    --Eric
     
  48. LaneFox

    LaneFox

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Posts:
    4,360
    Bah.. Guess I missed the memo.
     
  49. Baste

    Baste

    Joined:
    Jan 24, 2013
    Posts:
    2,170
    Yup, this got worse again.
     
  50. laurentlavigne

    laurentlavigne

    Joined:
    Aug 16, 2012
    Posts:
    1,056
    Who is using a privacy plugin?
    Privacy badger captures these stinky calls and I'm thinking one of them is handling authentication:
     

    Attached Files:

    MV10 likes this.