1. Help us improve the editor usability and artist workflows. Join our discussion to provide your feedback.
    Dismiss Notice
  2. Unity 5.6 is now released.
    Dismiss Notice
  3. Check out all the fixes for 5.5 in patch releases 1 & 2.
    Dismiss Notice
  4. Get further faster with the Unity Plus Accelerator Pack, free for new Unity Plus subscribers for a limited time. Click here for more details.
    Dismiss Notice
  5. Learn how you'll soon be able to publish your games to China in four simple steps with Xiaomi. Sign up now for early access.
    Dismiss Notice

Can't drag objects in the scene view

Discussion in 'Editor & General Support' started by Martin12, Nov 13, 2013.

  1. Martin12

    Martin12

    Joined:
    Nov 13, 2013
    Posts:
    6
    Hi, I'm just learning Unity and I can't figure out why I'm unable to click-and-drag objects. It's been working fine for days, and now suddenly I can only move objects by their widgets. Trying to drag them directly just results in an empty selection box. I've uninstalled, reinstalled, made a new project, restarted, and reset the interface to factory settings and nothing seems to help.

    Does anyone have any idea what to do about this? I upgraded to 4.3 today if that's relevant...
     
  2. brilliantgames

    brilliantgames

    Joined:
    Jan 7, 2012
    Posts:
    1,899
    Click and drag objects? You mean select and move their position? Or dragging prefabs into your scene from the project window?
     
  3. Martin12

    Martin12

    Joined:
    Nov 13, 2013
    Posts:
    6
    I mean selecting and moving their position in the scene view.
     
  4. cparki3

    cparki3

    Joined:
    Jan 13, 2014
    Posts:
    13
    I was just having the same issue and pulling my hair out. Turns out I had my Sprite renderer collapsed. In the inspector window, make sure the components are expanded. Im my case it was the sprite renderer, but I'm not sure what you're working on.

    Cheers!
     
    marianitomotion likes this.
  5. outtoplay

    outtoplay

    Joined:
    Apr 29, 2009
    Posts:
    740
    I just had this same problem. Is this on purpose? Really?
     
  6. Yarblek

    Yarblek

    Joined:
    Apr 29, 2014
    Posts:
    21
    OMG this was driving me CRAZY. Thanks cparki3!
     
  7. MadManAdam

    MadManAdam

    Joined:
    Jun 14, 2014
    Posts:
    3
    I had the same issue as well… would have never thought to see if the sprite renderer being collapsed was the culprit, crazy.
     
  8. BomboBombom

    BomboBombom

    Joined:
    Jan 11, 2016
    Posts:
    6
    Do not even see a sprite renderer anywhere on my screen, having the same issue anyway
     
  9. zeyadyasser101

    zeyadyasser101

    Joined:
    Jun 16, 2016
    Posts:
    1
    I had this problem too. It was driving me crazy but I found a solution which was so obvious that I laughed.
    Make sure you select this tool as the attached image.
    [​IMG]
     
    BomboBombom likes this.
  10. xtiano

    xtiano

    Joined:
    Mar 9, 2014
    Posts:
    45
    i had the same problem i just rebooted unity and it worked again
     
  11. Mr_waffles

    Mr_waffles

    Joined:
    Aug 1, 2016
    Posts:
    1
    This is pretty easy but it doesn't fix it works so first you wanna create a New Folder. Then go to the the stuff you wanna import into the scene Select all the files scripts models and then click Copy Then go to the folder that you created in your project folder then right click on it then go to Show In Explorer then paste all the files you copyed into the folder

    I hope this helps you ALL!!
     
  12. Sakim2010

    Sakim2010

    Joined:
    Mar 20, 2017
    Posts:
    1
    I'm new to unity too and just had the same issue...for me, I wasn't clicking the "two arrows crossed" wala button
     
  13. zchek

    zchek

    Joined:
    Dec 8, 2014
    Posts:
    1
    For me the move arrows were miles away from the actual object, fixed by hitting 'center' button.
     
  14. fred100

    fred100

    Joined:
    Apr 17, 2017
    Posts:
    1
    I just installed unity and tis is like the 2 time is have happened, I just cant see the plane or what ever I placed it seems like it is running from me