FPS Kit | Version 2.0

Discussion in 'Assets and Asset Store' started by NSdesignGames, Oct 2, 2012.

  1. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    Photon website provide all information on how to setup your own post, just google it.
    If you want to test FPS Kit 2.0 on your pc, remove your personal ID from Unity photon pannel, then run Server SDK application, activate it, then run multiplayer scene to test it

    Also as I said you will have to pay for server cloud anyway, so it will be almost the same
  2. decerto

    decerto

    Member

    Joined:
    Jun 1, 2012
    Messages:
    122
    The second game crosshairs do not move dynamically and when I shoot, they increase in size but don't reset. This also happens with the UNEDITED version of FPS Kit 2.0. You may want to look into this in more detail as this is affecting your current version and the people who have bought it. Unless it's something to do with my copy of Unity, which is doubtful.
  3. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    I just made build of current version, placed 2 windows side by side, crosshair worked in both windows

    It works in multiplayer preview aswell
  4. DS Technology

    DS Technology

    New Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    12
    Hello NSdesign Games,
    i have bought fps kit 2.0
    i test the multiyplayer (2x open the application)
    it works, BUT if I created a room on the 1st applicaton, application 2 doesn´t find the room.
    why it doest´n work

    DS Technology
    PS. sorry for my bad english, I´m from Germany.
  5. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    Hey, this might be Photon bug, it happend to me too. What I did, is cleared ID from Unity Photon Pannel, Restarted Unity then pasted ID back into pannel
  6. decerto

    decerto

    Member

    Joined:
    Jun 1, 2012
    Messages:
    122
    Strange, I downloaded FPS Kit 2.0 and tested it again in two screens and I'm still getting the crosshair problem. Any ideas on how to fix this? Seems very odd to me.

    Anyone else getting this problem? Or is it completely at my end?
  7. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    Did you imported it into same project? If so, try to create new empty project and import package there
  8. skullptor

    skullptor

    Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    19
    Hi NSdesignGames,

    Please tell me, it's possible to have more than one character or skins at same multiplayer game?
    for instance, I want to create at least 4 different characters to players choose.
  9. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    Hey, sure its possible.
    You can setup 4 different characters inside same multiplayer prefab and just activate in game which one you need.
    It require custom code aswell
  10. DS Technology

    DS Technology

    New Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    12
    no, it doesn´t work
  11. DS Technology

    DS Technology

    New Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    12
    no, it doesn´t work
  12. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    ok, other solution, find script called "ConnectMenu", open it, navigate to line 60 where it says PhotonNetwork.ConnectUsingSettings("v2.4"); and change
    v2.4 to v2.5, save script, make new build, test again
  13. DS Technology

    DS Technology

    New Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    12
    no it doesn´t work too

    _network
    photon view
    view id: 1
    observe is none

    is it ok so?
  14. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    yes, PhotonView observe value in _Network gameObject should not be assigned
  15. DS Technology

    DS Technology

    New Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    12
    ok, then why it doesn´t work?

    i´m unhappy, because i payed 70 euro for nothing

    please give me all scope.
  16. skullptor

    skullptor

    Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    19
    Hi, I purchased that.
    thanks in advance!
  17. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    Lets look at this from other perspective. if something dont work for you it not mean that this not working for nobody.
    Something might be wrong with your project or internet connection (not sure about this one) or even with Unity version you using.
    My suggestion is create new empty project and import FPS Kit 2.0 there and test it there
    Thanks
  18. DS Technology

    DS Technology

    New Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    12
    ok, which unity version do you have?
  19. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    I use 3.5.6f4
    Just wanted to be sure, did you registered at Photon website then pasted your personal ID into Photon Unity Networking pannel?
    And if I understand right, after you made build, you open 2 windows, create room at one and other cant see created room?

    Do next experiment, open example Multiplayer demo in 2 windows http://dl.dropbox.com/u/95979141/FPS Kit 2.0 Multiplayer/WebPlayer.html
    Create room in one, and see if you can connect from other window
  20. AlcatrazAlex

    AlcatrazAlex

    New Member

    Joined:
    Aug 6, 2012
    Messages:
    32
    Your system included counter of kills and deaths?
  21. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    Hey, current multiplayer vesion do not include kill death counter.
    You need to make one by yourself. One tip - you can use KillDeathReporter script to track all kills/deaths then store those values so they could be displayed.

    This package provide you advanced FPS Kit + Simple multiplayer implementation to give you a good base for going.
    By telling simple, means all basic features that are needed to make multiplayer game.
  22. AlcatrazAlex

    AlcatrazAlex

    New Member

    Joined:
    Aug 6, 2012
    Messages:
    32
    1 question:

    I have variable - PhotonNetwork.playerKills and how to get this value from clients?
    from PhotonNetwork.playerList? Sorry but i dont use Photon...
  23. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    Package contain documentation called "PhotonNetwork-Documentation"
    It have detailed explanation on how to use Photon with Unity
  24. decerto

    decerto

    Member

    Joined:
    Jun 1, 2012
    Messages:
    122
    Are you using Unity Pro? Maybe that is causing the issue with the bugged crosshairs.

    I have found out that the player with the bugged crosshairs do not play the correct animations for others. When you crouch, you are still standing etc

    I'm using the latest version of Unity Pro.
  25. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    I did tests in Unity Free and Pro. Also did you tryed to import package into new empty project and try it there?
  26. decerto

    decerto

    Member

    Joined:
    Jun 1, 2012
    Messages:
    122
    Yup, I even did a fresh download of FPS Kit 2.0 too. Still the same problem. I haven't changed anything or touched anything and the crosshairs are bugged on the second player, rendering multiplayer completely useless.

    If I can't work out a fix soon, I'll request a refund from the asset store. If that's possible.
  27. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    Could you please make a standalone build and upload it somewhere (Mediafire for example) so I can test it too. Thanks
  28. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    Just to let everybody know, solution for this problem were found, if someone have this problem, make sure your project contain tag - Remote
    Last edited: Nov 4, 2012
  29. skullptor

    skullptor

    Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    19
    Hi NSdesign, I purchased FPS Kit, but sorry, I'm a newbie :(

    I opened your multiplayer example and deleted all objects from scene, except scripts, soldier and weapons.
    I put a new terrain and some boxes to change the environment.

    but when I build and run the project, your scene keeps the same, untouched, even with all objects deleted and new items added.
    what can I do to make my changes appear in compiled scene?
  30. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    I think there might be other scene assigned in Scenes to Build list.
    So in your case, when you doing new build make sure there is no scenes in "Scenes to Build List"

    Check screenshot to see what I mean
    http://vvcap.net/db/ao8VHIb2lQ50sUrG23YQ.htp
  31. skullptor

    skullptor

    Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    19
    yes! worked now! thank you :)
  32. Luke.Houlihan

    Luke.Houlihan

    Member

    Joined:
    Jun 26, 2007
    Messages:
    193
    @NSdesignGames

    Purchased the FPS Kit a few days ago just wanted to say great job. Everything worked great even though I imported into an already started project. Your code is well commented and the included documents had all the info I needed to expand the system.

    Thanks for making this.
  33. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    Hi, thank you very much for this kind of words.
    Feedback like this always keep me even more motivated :D
    Cheers!
    Last edited: Nov 3, 2012
  34. skullptor

    skullptor

    Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    19
    A thing that I noticed is that at least in my mac, when I install FPS Kit, I can't install other apps in same project... I tried to install game draw and playmaker for instance, and unity keeps loading forever.

    to make my unity working again, I need to open a project without FPS Kit to restore Unity.

    do you have any idea what's happening?

    seems that FPS Kit is incompatible with other assets. :(
  35. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    This is not apps, but set of files like scripts, 3D models, textures etc.
    There can not be any type of incompatibility.
    Only thing could occur is some files from package you importing may have same name as files that alredy in package so Unity do not import them again. The result is missed files and console errors (in some cases).

    You say that it take too long for import, my suggestion is let it importing some time. Big packages can take hours to import
  36. skullptor

    skullptor

    Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    19
    I let import for a long time (2 hours for instance), but it never finish.
    when I import without fps kit, it takes 1 ou 2 minutes.


    when I right click in dock, the Unity is not working.
  37. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    Have you tried import other packages? Then after everything is done, import FPS Kit 2.0
  38. skullptor

    skullptor

    Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    19
    I copied manually the folders of game draw, road and path tool and playmaker.

    in this mode, unity didn't crash, but playmaker returned a lot of errors, game draw worked fine and road and path tool not worked but not show errors.

    I'm trying a lot of ways to make them working together, I will keep you informed :)
  39. skullptor

    skullptor

    Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    19
    All packages ars working fine now.
    If you have the same problem, I suggest copy the folders of packages to assets of your project.
    after that, if they still don't work, keep the folders and install via import option of asset store.

    It does not make sense for me, but doing this way, my unity did not crash loading the packages. :/
  40. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    Glad you found the solution, and thanks for sharing it.
    Somebody might have same problem and already have solution
  41. toto2003

    toto2003

    Member

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Messages:
    261
    hi
    is this compatible with mobile, if no will u release something in future?
  42. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    hey, I never really worked with Unity mobile and haven't tested FPS Kit 2.0 on mobile platform.
    I will test it as soon as possible
  43. Gu1VR

    Gu1VR

    New Member

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    10
    Hey ... I found some bugs:
    -The grenade into in the object (box and others ...)
    -The RPG missile passes through the wall
    -The grenade kills not so easy
    -Can enter 2 or more persons with the same nickname
  44. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    Hey, actually its type of bugs that not influence the stability of multiplayer.
    RPG missile passing thru walls is a Unity collision bug
    Grenade throw force and damage could be easily tweaked in editor to achieve effect you need
    Player with same nick name is not hard to fix too

    Remember its not complete game, but multiplayer example which speed up learning curve,
    it also contain advanced FPS system and many other examples
  45. Gu1VR

    Gu1VR

    New Member

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    10
    But.. This is awesome, very good. I will buy! =]
  46. AsgerR

    AsgerR

    New Member

    Joined:
    Apr 27, 2012
    Messages:
    17
    Hey decerto, i had the same bug as you do, i found it was a Tag missing somewhere in the project, so you'll need to add that one yourself. (dunno why it's like that).
    Go to: Edit -> Project Settings -> Tags and then add the tag: "Remote". Hope this helps you. :)

    Best regards
    -Asger
  47. Mihai93

    Mihai93

    Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    213
    Hy when i press right of mouse to croassis they same time do not do it why how i can fix it?
  48. AsgerR

    AsgerR

    New Member

    Joined:
    Apr 27, 2012
    Messages:
    17
    On the same computer or separate computers on the same network?
  49. NSdesignGames

    NSdesignGames

    Member

    Joined:
    Dec 29, 2010
    Messages:
    437
    Do you mean same problem as decerto have recently, when crosshair do not moving in other window?
    If so, follow @AsgerR solution Go to: Edit -> Project Settings -> Tags and then add the tag: "Remote".

    P.S. I have posted this solution couple of posts before, but anyway thanks to AsgerR to letting everyone know again

    Edit: Changed color of my previous post so it could be noticed
    Last edited: Nov 4, 2012
  50. Alcatraz

    Alcatraz

    New Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    30
    hi. which file have code to receive headshot? I cant find.